Hey! Ik ben Marloes

Ruim een jaar geleden begon mijn ondernemersreis maar dan als professional organizer, ik had een opleiding gedaan en wilde naast mijn loondienstbaan mijn eigen onderneming hierin starten.

Ik kom niet uit een ondernemersfamilie dus alles was nieuw voor me, ik had geen idee waar ik moest beginnen. Wel wist ik dat er een website moest komen, ik wilde dit zelf doen en ik kocht een training en ging aan de slag. Gaandeweg kwam ik erachter hoe het werkte en wat bleek? Ik vond dit nóg leuker dan het professional organizer vak! En voelde aan alles dat ik hier iets mee moest doen, van oorsprong kom ik uit te techniek (de bouw) dus wellicht zit er toch iets in… (ik heb nog steeds een liefde voor dit vak en alles wat te maken heeft met (ont)spullen/ minimaliseren en de impact van spullen maar dat is een heel ander verhaal 😉).

Marloes

Daarom ben ik verschillende trainingen gaan volgen en ben ik mij gaan specialiseren in het bouwen van websites (technisch VA). Inmiddels had ik mijn eigen website staan maar ik merkte ook dat het hele ondernemerschap nieuw was voor me. Zo eenvoudig is het toch allemaal niet of maak ik het mezelf te moeilijk? Nadat ik 2 dagen op een event was geweest van een businesscoach besloot ik om bij haar te startten met een traject en toen vielen stap voor stap de puzzelstukjes op zijn plek.

Ik kwam er zelf achter dat ik weer even terug kon naar de tekentafel en hoorde ook veel techniek paniek bij andere ondernemers. Dat ze begonnen waren met een doe-het-zelf-website maar er tegenaan liepen dat er heel veel functionaliteiten niet in zaten of dat er dagen en uren naar YouTube tutorials werd gekeken maar zonder het resultaat wat ze voor ogen hadden…

Genoeg reden voor mij om juist de startende ondernemers te helpen met het goed neerzetten van hun website omdat ik weet hoe het is en wat er allemaal bij komt kijken als je vol enthousiasme van start gaat.

Als je mij zou kennen zou je weten dat…

  • Een van mijn hobby’s is Vinted en koop en verkoop graag 2e hands kleding en met een 5-sterren beoordeling uit 173 reviews durf ik te zeggen dat ik het best goed doe daar!
  • Ik een enthousiaste introvert ben 😊 en wees gerust ik kan gewoon gezellig kletsen hoor maar in small talk voel ik mij niet snel op mijn gemak
  • Ik (o.a.) niet tegen het geluid van toetsenborden kan (nogal omgevingsgevoelig) maar doordat ik nu mijn eigen thuis werkplek heb met fijn licht en zonder geluiden kan ik volledig in mijn positieve energie zitten.
  • Ik een lichtelijke irritatie heb voor mensen die zeggen ‘dat zou ik ook wel willen maar daar heb ik geen tijd voor’.
  • Ik een grote verzameling kookboeken heb maar omdat ik sinds 2 jaar voor 90% plantaardig uit (kaas is nog wel een dingetje…) probeer ik nu gerechten uit die boeken te ‘veganizen’
  • Ik (inmiddels) mezelf graag uitdaag en mijn angsten aanga omdat ik nu weet dat dit ten positieve komt aan mijn (persoonlijke) ontwikkeling. Of dit nu lichaamsgericht is door in de winter een duik in zee te nemen of in mijn eentje naar een netwerkbijeenkomst? Ik vind dit soort dingen superspannend en kan wikken en wegen maar achteraf kom ik toch tot de conclusie: dat doen we gewoon nog een keer want het was meer dan leuk!
  • Sinds 2020 sta ik meer dan open voor ´spiritualiteit´ (of hoe je het ook wilt noemen), door mijn human design ontdekking, generator 2/4, snap ik meer over mezelf en leef ik hier meer naar. Het staat nog in de kinderschoenen maar het heeft mijn aandacht getrokken.